Navigation

Κάπως έτσι θα μοιάζει η Vespa στο μέλλον

Αρκετές δεκαετίες πριν, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιταλία προσπαθούσε απελπισμένα να αποτινάξει το φασιστικό παρελθόν της και ταυτόχρονα να σταθεί και πάλι στα πόδια της οικονομικά. Στο ευρύτερο πλαίσιο για το δεύτερο, επένδυσε σοβαρά στη βιομηχανία της μετακίνησης. 

Ο Enrico Piaggio, γιος του ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας, Rinaldo, εργαζόταν μέχρι τότε στο κομμάτι της αεροναυπηγικής. Όταν κλήθηκε να στηρίξει την οικογενειακή επιχείρηση ανέλαβε το δύσκολο project να σχεδιάσει ένα προσιτό δίτροχο για εύκολες μετακινήσεις. Εγκατέλειψε οποιαδήποτε άλλη δουλειά και επικεντρώθηκε στο απαιτητικό αν μη τι άλλο task. 

Το αποτέλεσμα της δουλειάς του ήταν η μυθική πια Vespa. Το συγκεκριμένο όχημα εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια, γνώρισε τεράστια δημοφιλία, έκανε θραύση στις πωλήσεις σε πάρα πολλά μέρη του πλανήτη και πλέον, στις μέρες, θεωρείται ένα σύμβολο του κόσμου των δύο τροχών, που πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν. 





Η Mightyseed Designs, μία εταιρεία σχεδιασμού από την Ινδία, παρουσίασε τη δική της εκδοχή για το θρυλικό δίτροχο της Piaggio, βασιζόμενη στην αυθεντική Vespa 98 και προσθέτοντάς της φουτουριστικά στοιχεία. Κρατώντας το γνήσιο DNA, προσέδωσε στη Vespa εντυπωσιακά στοιχεία και μία τρομερά μοντέρνα γραμμή, που ίσως και να αποτελέσει τη βάση για το μελλοντικά μοντέλα της γραμμής παραγωγή για το ιταλικό scooter. Η βασική φιλοσοφία της ινδικής εταιρείας ήταν να υποστηρίξει ένα minimal σχέδιο, που όμως θα δώσει τεράστια προσοχή στις λεπτομέρειες και ασφαλώς τη λειτουργικότητα. Χαρακτηριστικότερο σημείο είναι φυσικά το τιμόνι, που διαφέρει αρκετά από τα καμπυλώδη κλασικά μοτίβα.


Δεν ξέρουμε αν η Piaggio θα λάβει ποτέ σοβαρά υπόψιν την πρόταση της Mightyseed αλλά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς μπορεί ένα τόσο κλασικό όχημα να προσαρμοστεί στις προσταγές της σύγχρονης εποχής και την ηλεκτροκίνηση.


Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!