Navigation

Πως να χάσω κιλά και να μην τα ξαναπάρω

Αν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που έχουν λίγα ή περισσότερα παραπανίσια κιλά και δυσκολεύονται να τα χάσουν, δεν πρέπει να απογοητεύεστε.

Και επειδή δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης, αλλά πρωτίστως θέμα υγείας είναι σημαντικό όχι μόνο να χάσετε κιλά, αλλά και να μην τα ξαναπάρετε.

Ας δούμε μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Πως να χάσω κιλά και να μην τα ξαναπάρω

Η απώλεια βάρους και το κυριότερο η διατήρηση του είναι μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.

Κι αυτό γιατί το να χάσει κανείς βάρος δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε μπορεί να γίνει με κάποιο μαγικό τρόπο, ωστόσο μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιμονή, υπομονή και σωστό προγραμματισμό.

Παρακάτω θα σας δώσουμε ορισμένα έξυπνα tips για να το πετύχετε.
Ζητήστε βοήθεια από κάποιον γιατρό ή διατροφολόγο.

Είναι οι πλέον κατάλληλοι για να σας βοηθήσουν και να σας δώσουν εξατομικευμένες συμβουλές αποκλειστικά για τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες.

                    απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό
 

Επιπλέον, εξετάζοντας το ιατρικό ιστορικό σας θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής ώστε να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Είναι πού σημαντικό να θέτετε στόχους που μπορείτε να επιτύχετε, γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απογοητευτείτε και τελικά να εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Για παράδειγμα ακόμη κι αν θεωρητικά κάποιος μπορεί να χάσει ακόμη και 10 κιλά σε μια βδομάδα, αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει κάθε εβδομάδα.

                     βάλτε σωστούς στόχους που μπορείτε  να πετύχετε
 

Ένας πιο ρεαλιστικός στόχος μπορεί να ήταν για παράδειγμα 1-2 κιλά την εβδομάδα. Αυτόν τον στόχο μπορείτε ευκολότερα να τον πετύχετε. Αν όχι, απλά συνεχίζετε. 
Ακολουθήστε εξατομικευμένο πρόγραμμα

Η δίαιτα που έκανε η μητέρα σας, η θεία από το χωριό ή η κοπέλα που είδατε στην τηλεόραση, ίσως δούλεψε για αυτές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει και για εσάς.

                     ακολουθήστε διατροφή στα μέτρα σας
 

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες, συνήθειες, γούστα κλπ. Για αυτό πρέπει να ακολουθήσετε ένα διατροφικό πρόγραμμα το οποίο αφενός να είναι κατάλληλο για εσάς και φυσικά να σας αρέσει.

Κρατάτε ημερολόγια διατροφής

Όσο κι αν σας φανεί βαρετό ή άσκοπο, τα ημερολόγια διατροφής είναι ο καλύτερος σύμμαχος σας στην απώλεια βάρους.

Κι αυτό γιατί αφενός έχετε τον έλεγχο του τι τρώτε μιας και όλα είναι καταγεγραμμένα, αφετέρου λειτουργεί και κάπως περιοριστικά.

                     σημειώστε τι τρώτε κάθε μέρα
 


Με απλά λόγια ίσως σας βοηθήσει να αποφύγετε κάποια "παρασπονδία" δεδομένου ότι αυτή θα καταγραφεί.

Επιπλέον θα σας βοηθήσει να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας αν χρειάζεται και επιπλέον θα σας δώσει μια καλύτερη εικόνα για τροφές που πρέπει να αποφεύγετε.

Μειώστε το πρόχειρο φαγητό αλλά μην το κόψετε

Για να έχετε επιτυχία σε βάθος χρόνου καλό είναι να μειώσετε τις ποσότητες του γρήγορου φαγητού που καταναλώνετε, χωρίς να το αφαιρέσετε εντελώς από τη διατροφή σας.

                    περιορίστε το junk food
 

Κι αυτό γιατί το να το στερηθείτε εντελώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα και μάλιστα μπορεί να σας οδηγήσει ακόμη και στο να τα παρατήσετε εντελώς.

Μια φορά την βδομάδα μπορείτε να φάτε κάποιο σνακ ή ακόμη και κάποιο burger ή ότι σας κάνει όρεξη, πάντα με μέτρο.

Ασκηθείτε

Είναι σημαντικό να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας αν θέλετε να χάσετε βάρος. Φυσικά, για να χάσετε κιλά δεν αρκεί ούτε μια καλή δίαιτα, ούτε εξαντλητική άσκηση. Το ιδανικό είναι ο συνδυασμός των δύο.
               η φυσική άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας
 
Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χτυπιέστε όλη μέρα στο γυμναστήριο. Κάθε άνθρωπος έχει τους δικού του ρυθμούς. Θυμηθείτε ότι ακόμη και 30 λεπτά άσκησης την ημέρα είναι καλύτερο από το τίποτα.

Και εννοείται ότι καλό είναι να βρείτε να κάνετε μια δραστηριότητα που σας αρέσει έτσι ώστε να μην σας φαίνεται σαν αγγαρεία.

Μην αποθαρρύνεστε

Όπως είπαμε και πιο πάνω η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ακόμη κι αν δεν δείτε άμεσα αποτελέσματα θα πρέπει να συνεχίσετε την προσπάθεια και να μην τα παρατήσετε.

Με λίγη προσπάθεια και κάποιες θυσίες η ζυγαριά θα αρχίσει να υποχωρεί.

Και να θυμάστε ότι το να χάσετε το περιττό βάρος θα κάνει καλό πρώτα και πάνω απ' όλα στην υγεία σας.




πηγη
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!