Navigation

Τι να γνωρίζεις για το σεξ στο πρώτο ραντεβού

Θα πρέπει το σεξ να αποφεύγεται την πρώτη φορά που βγαίνεις μαζί της ή όχι; Ειδικοί επί του θέματος παίρνουν θέση.

Για κάθε πράξη-σημάδι προοδευτικότητας που συμβαίνει κάθε μέρα στον πολιτισμό μας, θα υπάρχει πάντα μια άποψη, μια φωνή αντίρρησης ενδεικτική του ότι ο κόσμος δεν εξελίσσεται τόσο γρήγορα όσο νομίζαμε. Μεταξύ άλλων, το ίδιο συμβαίνει και στο σεξ, που εξακολουθεί να αποτελεί θέμα taboo.

Το σεξ στο πρώτο ραντεβού φαίνεται πως ακόμα και σήμερα, είναι ένα θέμα που «σηκώνει» επικριτική αφού για πολλούς είναι η πράξη που θα καταδικάσει την πιθανή εξέλιξη της σχέσης μεταξύ δύο ανθρώπων.

Μήπως ανήκεις και εσύ σε εκείνους που πιστεύουν ότι αν μια κοπέλα κάνει μαζί σου σεξ από το πρώτο ραντεβού είναι εύκολη κάτι που στο μυαλό σου σημαίνει ότι δεν πρόκειται να είναι πιστή σαν σύντροφος; . Δες τι έχουν να σου πουν οι ειδικοί επί του θέματος και ίσως αναθεωρήσεις.

Η γνώμη των ειδικών

Η Dr. Gloria Brame, πτυχιούχος σεξολόγος με Ph.D στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και ειδικότητα στο BDSM και το φετιχιστικο σεξ, έχει αφοσιωθεί στο να αφαιρέσει το στίγμα όχι μόνο από το σαδομαζοχισμό αλλά και από το σεξ γενικότερα. «Το σεξ είναι ωραίο, διασκεδαστικό και αποτελεί έναν τρόπο για να περάσεις καλά με κάποιο άτομο, είναι κάτι που δείχνει υγεία. Αν υπάρχει κοινή έλξη και επιθυμία και δεν αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι λάθος (είτε λόγω συντρόφου είτε λόγω timing), σίγουρα συμβαίνει παραπάνω φορές απ' όσες ο περισσότερος κόσμος παραδέχεται», λέει η ίδια. Από την άλλη, η sexuality coach και YouTube persona, Tyomi Morgan εξηγςί: «Πιστεύω ότι είναι απολύτως λογικό να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού. Όχι μόνο έχω κάνει σεξ στο πρώτο ραντεβού, αλλά το έκανα και στις πρώτες ώρες που γνωριστήκαμε. Είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό όταν η πράξη είναι συναινετική και γίνεται με προφυλάξεις». Τόσο η Morgan όσο και η Brame πιστεύουν στο σεξ από το πρώτο ραντεβού και ισχυρίζονται ότι έχουν πολλούς φίλους που έχουν δημιουργήσει καλές σχέσεις μετά από σεξ που έγινε από το πρώτο ραντεβού. «Έκανα σεξ με το σύζυγο μου από την πρώτη μας συνάντηση, 28 χρόνια πριν. Μετράει;» συμπληρώνει η Dr. Brame.

Προς τι ο στιγματισμός;

Από μικρή ηλικία, μέχρι τα 20s ακούμε, δυστυχώς, από πολλούς ότι το σεξ έχει ως τελικό σκοπό και προορισμό τη σχέση και το γάμο. Ναι, κι όμως, πολύς κόσμος πιστεύει ακόμα κάτι τέτοιο. Στα 30, οι περισσότεροι ενήλικες νιώθουν απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη γνωρίζοντας κάποιον ή κάποια που απλά θα τους προσφέρει έναν καλό οργασμό και θα τους ικανοποιήσει στο σεξουαλικό κομμάτι.

Η Gigi Engle από το Thrillist.com, πιστεύει ότι το στίγμα γύρω από το σεξ στο πρώτο ραντεβού εξακολουθεί να υπάρχει επειδή είναι αυτό που έχουμε μάθει όλοι από μικρή ηλικία. «Φταίει το slut shaming. Οι γυναίκες ανέκαθεν θεωρούνταν εκείνες που ελέγχουν την ωμή σεξουαλική ενέργεια των αντρών και που περιμένουν περισσότερο να κάνουν σεξ σε σχέση με το αντίθετο φύλο. Και αυτό γιατί υποτίθεται ότι δείχνει την αγνότητα της γυναίκας, αλλά είναι σκέτη βλακεία. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι οι γυναίκες είναι όσο σεξουαλικά όντα είναι και οι άντρες. Το σεξ δε μας κάνει "εύκολες" ή "τσούλες", μας κάνει φυσιολογικούς ανθρώπους με ορέξεις».

Θρησκευτικοί λόγοι

Η Dr. Brame συμφωνεί με τους υπόλοιπους ειδικούς και πιστεύει ότι η θρησκεία είναι ένας από το λόγους για τους οποίους στο στίγμα εξακολουθεί να υπάρχει. «Θα ήθελα πάρα πολύ να αναλύσω τα χιλιάδες χρόνια προπαγάνδας ενάντια στο σεξ αλλά θα το κάνω πιο απλό: Η ιδεολογία της θρησκείας και η κοινωνική ηθική έχουν μάθει από την παιδική ηλικία στους ανθρώπους ότι το σεξ είναι λάθος όταν δε στοχεύει στο γάμο και ότι όποιος έχει "βρώμικες" σκέψεις είναι ανήθικος».

Παρόλο που το όλο θέμα φαίνεται να βελτιώνεται, δεν έχει λυθεί εντελώς το εν λόγω ζήτημα του στιγματισμού και οι γυναίκες είναι πάντοτε εκείνες που κατηγορούνται όταν κάνουν πρώτες την κίνηση. «Αν και η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει κάποιες παλιές σταθερές στο θέμα των ραντεβού, υπάρχουν κάποιες άλλες που παραμένουν για να διατηρήσουν μια αίσθηση "ηθικής" σε όσους εμπλέκονται. Οι γυναίκες δε θέλουν να φαίνονται εύκολες και οι άντρες δε θέλουν να δείχνουν σημάδια περίεργου τύπου που απλά θέλει να ρίξει μια κοπέλα και να εξαφανιστεί. Που σημαίνει ότι το στίγμα εξακολουθεί να υπάρχει για να προστατεύει την υποτιθέμενη ηθική αυτών που βγαίνουν ραντεβού, που αν το σκεφτεί κανείς είναι χαζό», εξηγεί η Morgan.

Το πόρισμα

«Το σεξ είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για μια υγιή σχέση και δίνω πολλή σημασία σε αυτό στην προσωπική μου ζωή. Αν ένας άντρας κάνει σεξ μαζί σου στο πρώτο ραντεβού και πάει καλά, τότε είναι τέλεια. Αν δε σε ξαναπάρει τηλέφωνο, οκ, δεν θα τον ήθελες στη ζωή σου έτσι κι αλλιώς. Αν ένας τύπος σε κρίνει και σε υποβαθμίζει επειδή κάνεις σεξ και το απολαμβάνεις, στείλ'τον», λέει η Engle.

Στην τελική λοιπόν, κάνε αυτό που αισθάνεσαι και μην κρίνεις την όποια απόφαση της για το τι έκβαση θα έχει η πρώτη σας συνάντηση.




Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!