Navigation

Τι να κάνεις για να σκοτώσεις τη ρουτίνα στο κρεβάτι

Ποιος είπε ότι το καλό σεξ σε μια σχέση είναι μόνο θέμα χημείας; Όταν κοπάσουν τα «ντουζένια» και επανέλθετε στους πραγματικούς σας ρυθμούς, αυτό που θα σας κρατήσει μάχιμους και «ζωντανούς» είναι η στρατηγική.

Παρακάτω θα βρεις πέντε τρόπους για να μην αφήσεις τη ρουτίνα να σκοτώσει την σεξουαλική σας ζωή.

Χάραξε νέους δρόμους

Η κατάσταση: Περιορισμένο σεξουαλικό «ρεπερτόριο»

Ο στόχος: Αναζοπύρωση τώρα.

Λίγο ο χρόνος που περνάει κι όλα έχουν την τάση να γίνουν συνήθεια, λίγο που ο αρχικός ενθουσιασμός που έφυγε παίρνοντας από το χέρι την ασυγκράτητη επιθυμία για σεξ και να που η σεξουαλική σας ζωή δουλεύει πλέον στο ρελαντί. Και τώρα πώς της το λες ακριβώς ότι έχετε βαλτώσει;

Ναι, το ξέρει ήδη, αλλά τα ευαίσθητα θέματα θέλουν τον τρόπο τους για να θιχτούν και να διορθωθούν φυσικά, χωρίς να θυμίζουν καταναγκαστικό έργο. Έχε υπομονή και δείχνε χαλαρός. Πρώτα απ' όλα, απαγορεύεται να της ρίξεις ευθύνες για το ότι δεν κάνετε σεξ όπως παλιά, ακόμα κι αν είναι αλήθεια. Κοινώς, απόφυγε να της προκαλέσεις πίεση γιατί, νομίζοντας ότι την κατηγορείς για την «ταφόπλακα» που βαραίνει το κρεβάτι σας, από αντίδραση ίσως κλωτσήσει. Για ό,τι κι αν θέλεις να την πείσεις, μίλα της αργά και χαμηλόφωνα. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σε ακούσει μια γυναίκα.

Αντί λοιπόν να λανσάρεις τα αεροπλανικά έτσι ξαφνικά, παίξε πρώτα με το μυαλό της προτείνοντάς τής πράγματα που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή της. Το να της πετάξεις ένα δηκτικό «έχεις καιρό ν' αγοράσεις καινούρια εσώρουχα» δεν θα έχει κανένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Καν' της τα δώρο ρε αδερφέ.

Συμμάχησε μαζί της

Η κατάσταση: Σας έχει φάει η δουλειά και οι υποχρεώσεις. Έχετε απορρυθμιστεί ερωτικά.

Ο στόχος: Συγχρονισμός.

Κάπως έτσι η ιαπωνική αρχή του Καϊζέν - τα μικρά βήματα οδηγούν σε τεράστιες αλλαγές - βρίσκει εφαρμογή πάνω σ' ένα κρεβάτι. Δεν χρειάζεται να παρατήσετε τις δουλειές σας για να επανακάμψετε στον ερωτικό τομέα. Το πρόβλημά σας δεν είναι ακριβώς η έλλειψη χρόνου, αυτά είναι δικαιολογίες. Απλά, έχετε σταματήσει να είστε αυθόρμητοι. Από πότε όμως το σεξ πρέπει να μπαίνει στο πρόγραμμα λες και είναι τα ψώνια του σούπερ μάρκετ; Το μυστικό είναι να την προσεγγίζεις ερωτικά σε άσχετες στιγμές, όχι απαραίτητα όταν πέφτετε στο κρεβάτι το βράδυ γιατί το πιο πιθανό είναι να σας πάρει ο ύπνος. Εκεί που δεν το περιμένει λοιπόν, π. χ. την ώρα που μπαίνει στο σπίτι ή εκεί που πλένει τα πιάτα, κάνε attack. Καμία δικαιολογία περί κούρασης δεν θα σε πτοήσει. Η λίμπιντο επαναφορτίζεται με εκπλήξεις, όχι σύμφωνα με το πρόγραμμα. Κι όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός, «τρώγοντας έρχεται η όρεξη».



Πρόλαβε μια «έκρηξη»


Η κατάσταση: Μαραθώνιος τσακωμών.

Ο στόχος: Εκεχειρία.

Κοίτα να δεις που εκεί που συναντιέστε και πάτε να χαλαρώσετε λίγο, τα θυμάστε όλα και ξεκινάτε το φάγωμα. Οκ, είναι κι αυτό ένα είδος εκτόνωσης ανάμεσα σε άτομα που έχουν οικειότητα μεταξύ τους, αλλά κακά τα ψέματα, δεν είναι και η πιο αποτελεσματική μέθοδος, αφού χαλιέστε και χάνετε ουσιαστικό χρόνο από άλλες πιο εποικοδομητικές δραστηριότητες. Ιδανικά λοιπόν, αν υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο γίνατε μπίλιες και δεν είναι τραγικά σοβαρό, επιχείρησε να το λύσετε εξ' αποστάσεως. Για παράδειγμα, φύγατε τσακωμένοι το πρωί από το σπίτι; Μην περιμένεις να έρθει το βράδυ για να τα βρείτε, πάρε ένα τηλέφωνο ή στείλε ένα μήνυμα μέσα στη μέρα για να της δείξεις ότι - άσχετα με το ποιος έφταιξε - έχεις πρόθεση να το λήξεις και να πάτε παρακάτω. Την επόμενη φορά (λογικά) θα το κάνει εκείνη.

Επιδίωξε ομοφωνία

Η Κατάσταση: Εσύ θες, εκείνη όχι.

Ο στόχος: Να την κάνεις να θέλει (τι άλλο;).

Κλασική περίπτωση που προκαλεί εκνευρισμό, μούτρα και βλαμμένη συμπεριφορά ειδικά σ' αυτόν που μένει με την λαχτάρα στο χέρι. Στην (πιο συνηθισμένη) εκδοχή που εσύ άναψες κι εκείνη επιμένει να δηλώνει σβηστή και ανόρεχτη, ο τρόπος που θα το χειριστείς είναι το Α και το Ω. Ο εγωισμός και η επιμονή είναι κακοί σύμβουλοι, γι' αυτό εν προκειμένω, απομάκρυνέ τους, δεν θα σε βοηθήσουν να πετύχεις απολύτως τίποτα, εκτός αν θες να σου κάτσει με το ζόρι για να μη γκρινιάζεις (το πιο αξιολύπητο σενάριο). Μια στάση κατανόησης έχει να σου προσφέρει περισσότερα ατού. Λέγοντάς της «οk, αφού δεν θες, αλλά να ξέρεις, εσύ χάνεις», είναι κάτι που μάλλον δεν το περιμένει. Μετά από αυτή σου την αντίδραση έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν σταδιακά οι ρόλοι του κυνηγού και του θηράματος. Ναι, δεν ακούγεται και πολύ τιμητικό, ωστόσο είναι αλήθεια ότι λίγο «φτύσιμο» ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Από την άλλη, μην ξεχνάς ότι οι γυναίκες θεωρούν μειονότητα τους άνδρες που μπορούν να χαλιναγωγούν τις ορμές τους, γι' αυτό και όταν εντοπίσουν κάποιον, τον ανταμείβουν απλόχερα. Αφού περάσει λίγος χρόνος, κάνε μια ακόμα διερευνητική κίνηση επαναπροσέγγισης αφού πρώτα (εντελώς τυχαία) της εκμυστηρευτείς πόσο καταπληκτική ήταν την τελευταία φορά που κάνατε σεξ.
Μοιραστείτε την ηγεσία

Η Κατάσταση: Τα κάνεις σχεδόν όλα μόνος σου.

Ο στόχος: Ενθάρρυνέ τη ώστε να πάρει πρωτοβουλίες.

Βαρέθηκες να κάνεις όλη τη σκληρή δουλειά ενώ εκείνη απολαμβάνει χαλαρά τις υπηρεσίες σου ως εραστή ζογκλέρ; Θες να της ρίξεις δύο χαστούκια μπας και ξυπνήσει και επιτέλους πάρει το παιχνίδι στα χέρια της; Αν θες να «αυτοκτονήσεις» πες της ότι νιώθεις σα να κάνεις σεξ με ένα πτώμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως όχι μόνο θα χάσεις το δίκιο σου, αλλά θα αναγκαστείς να της ζητήσεις και συγγνώμη για να σταματήσει να κλαίει από ντροπή. Υπάρχει κι άλλος τρόπος, διπλωματικός, αποτελεσματικός, σίγουρος: Χτύπα απευθείας στο υποσυνείδητό της. Πώς; Την επόμενη φορά που θα κάνετε σεξ, ζήτα της να μη βγάλει τα ρούχα της κι εσύ μείνε ολόγυμνος. Oι σεξοθεραπευτές υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο της δίνει την αίσθηση ότι σ' αυτό το παιχνίδι εξουσιάζει εκείνη, το οποίο σαν αίσθηση είναι τρομερά αφροδισιακό. Παράλληλα, απλά σταμάτα να κάνεις την πρώτη κίνηση για λίγο, ώστε να σε διεκδικήσει.

Συνέχισε να είσαι τρυφερός και δοτικός γιατί ο στόχος δεν είναι να σε νιώσει απόμακρο, αλλά δώσ' της να καταλάβει χωρίς λόγια ότι της έχεις πετάξει το μπαλάκι και περιμένεις από εκείνη να σκοράρει.

Και προσοχή: Μην της πεις ποτέ κάτι σαν «πάρε πρωτοβουλίες». Προτίμησε πιο αφηρημένο λεξιλόγιο του τύπου «πάρε το πράγμα πάνω σου» ή «τώρα κάνεις εσύ παιχνίδι».


Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!