Navigation

Σπίτι με καθρέφτες αντανακλά το περιβάλλον και γίνεται σχεδόν… αόρατο!



Στην κοιλάδα Coachella και με φόντο το ερημικό τοπίο της Καλιφόρνιας ο Doug Aitken επένδυσε ένα τυπικό σπίτι της περιοχής με καθρέφτες, ως μέρος της υπαίθριας έκθεσης τέχνης “Desert X”. Η κατοικία βρίσκεται κάτω από την οροσειρά Jacinto, και όπως λέει ο Aitken λειτουργεί ως «αντικατοπτρισμός», αντανακλώντας το άνυδρο φυσικό περιβάλλον. Κάθε πλευρά της κατοικίας προσφέρει στον θεατή και μία διαφορετική εικόνα του τοπίου, ενώ το απόγευμα που σουρουπώνει η ομορφιά αποτυπώνεται πάνω στους καθρέφτες.



Η αντανάκλαση του φυσικού περιβάλλοντος στους καθρέφτες δημιουργεί μια «Οφθαλμαπάτη», όπως είναι το όνομα του έργου, καθώς μέρος του σπιτιού γίνεται «αόρατο». Όταν η αντανάκλαση είναι παρόμοια με το φόντο, τον ορίζοντα πίσω από το σπίτι, η κατοικία γίνεται δυσδιάκριτη με την πρώτη ματιά δημιουργώντας την αίσθηση της «αορατότητας». Οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου του 2017.

























πηγη
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!