Navigation

Ο Μπερλουσκόνι πούλησε την Μίλαν στους Κινέζους

Τριάντα χρόνια αφότου την ανέλαβε, εκτοξεύοντάς την στην κορυφή, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πούλησε την Μίλαν στους Κινέζους.
 
Το τέλος εποχής για το κλαμπ των ροσονέρι σήμανε όταν ο πρώην Καβαλιέρε υπέγραψε με το Πεκίνο, έπειτα από μία σειρά προσφορών που δεν φάνηκαν αρκετά δελεαστικές στον ισχυρό άνδρα της Ιταλίας.
 
Με τους Κινέζους, όμως, να προσφέρουν 740 εκατ. ευρώ, ο Μπερλουσκόνι συμφώνησε στη μετάβαση του 99,9% των μετοχών της θρυλικής ομάδας.
 
Επισημαίνεται πως στο κόστος συμπεριλαμβάνονται και τα χρέη της Μίλαν που υπολογίζονται στα 220 εκατ. ευρώ. 
 
Η επίσημη συμφωνία αναμένεται να σημειωθεί εντός του 2016, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες θα κληθούν να επενδύσουν τουλάχιστον 350 εκατ. τα ερχόμενα τρία χρόνια.
 
 
 
 
Όλα αυτά, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος «βλέπει» πίσω από κάθε περιπέτειά του με το νόμο «κομουνιστές» που θέλουν να τον βλάψουν, τελικά ενέδωσε στους… πραγματικούς Κινέζους κομουνιστές.
 
 
 
 
Οι υπογραφές «έπεσαν» στην περίφημη Βίλλα Τσερτόζα, όπου ο Μπερλουσκόνι παραθερίζει και μέχρι πρότινος συνήθιζε να προσκαλεί καλλονές για τα γνωστά «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι του. 
 
 
Αναλυτικότερα, η Μίλαν περνάει στα χέρια της Sino-Europe Investment Management Changxing, ενώ άγνωστη παραμένει η ταυτότητα των λοιπών επενδυτών.
 
Όπως είχε προαναγγείλει ο Μπερλουσκόνι τις τελευταίες εβδομάδες, θα συμφωνούσε στην πώληση μόνο αν ικανοποιούνταν συγκεκριμένοι όροι για απαραίτητες επενδύσεις ώστε η Μίλαν να ανακάμψει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
 
 
 
 
«Με τη συμφωνία οι αγοραστές δεσμεύονται να πραγματοποιήσουν σημαντικές παρεμβάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση και τον ισολογισμό και την οικονομική ενίσχυση για ένα ποσό συνολικό των 350 εκατ. ευρώ στο διάστημα τριών ετών, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ θα κατατεθούν τη στιγμή της συμφωνίας», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση. 
 
 
 
 
Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν τουλάχιστον ένα έτος, και επισπεύσθηκαν τις τελευταίες ημέρες, όπως επισημαίνει η εφημερίδα La Repubblica για να καταστεί δυνατό στη Μίλαν να επανέλθει δυναμικά στη μετεγγραφική αγορά. Δεν είναι τυχαία, μάλιστα, η αγορά του αμυντικού Γκουστάβο Γκόμεζ από την Παραγουάη.
 
 
 
 
 
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!