Navigation

Πώς επηρεάζει τη ψυχολογία σου η άποψη των γυναικών για το «κανονικό μέγεθος»





Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία νέας έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου. Το μέγεθος του ανδρικού πέους παίζει καταλυτικό ρόλο στην προσωπικότητα του άντρα και στη σχέση, επηρεάζοντας την εικόνα, τη σεξουαλική πράξη, τον οργασμό και την ικανοποίηση των συντρόφων, όπως φάνηκε από οκταετή έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε 3000 άνδρες και γυναίκες. Σε ποσοστό πάνω από 80% οι συμμετέχοντες απάντησαν πως, ναι, το μέγεθος παίζει ρόλο στη σεξουαλική απόδοση. Ενώ όμως τα 13 εκατοστά αποτελούν το φυσιολογικό μέσο όρο για το ανδρικό πέος, στο μυαλό ανδρών και γυναικών τα 17 εκατοστά θεωρούνται, λανθασμένα, το κανονικό μέγεθος.

Πόσο μας επηρεάζει μια τέτοια αυταπάτη;

Οι συμμετέχοντες απάντησαν ανώνυμα σε ερωτηματολόγιο στο Διαδίκτυο και τα ευρήματα συνδυάστηκαν με τις πραγματικές μετρήσεις, που έγιναν σε άνδρες που επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο.
Όπως εξήγησε, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: "Ο συμβολισμός του μεγάλου φαλλού έχει σχέση με τη ρώμη και με τον ανδρισμό, όπως είναι στη γυναίκα ο μεγάλος μαστός, που σχετίζεται με τη γονιμότητα και την θηλυκότητα. Στην ερώτηση αν το μέγεθος επηρεάζει την σεξουαλική απόδοση, η συντριπτική πλειοψηφία απάντησε ναι, σε ποσοστό πάνω από 80%".

Πάντως η διαφορά στα εκατοστά φαίνεται πως εκτοξεύει το άγχος της ερωτικής επίδοσης, αφού, όπως ομολόγησαν οι άνδρες που πήραν μέρος στη μελέτη, ανεξάρτητα από την απόδοσή τους στο σεξ, μέσα τους ένιωθαν τον φόβο της απόρριψης. Οι περισσότεροι δεν είχαν προβλήματα στύσης, παρόλα αυτά, στην προσπάθεια να πάνε με τη νέα τους σχέση είχαν πρόβλημα αυτοπεποίθησης.

Ενδιαφέρον έχει το ότι ενώ οι γυναίκες είπαν ότι δεν θα απέρριπταν κάποιον άνδρα λόγω μεγέθους, οι περισσότερες θεωρούν ως μέσο, "φυσιολογικό" μέγεθος τα 15-17 εκατοστά, όταν οι περισσότεροι άνδρες "φρενάρουν" στα 13. Πάντως ανέκαθεν το μέγεθος του πέους ήταν αντικείμενο αυτοπεποίθησης ή έλλειψής της και σχεδόν πάντα, για τους άντρες με μικρότερο μήκος πέους ελλοχεύει ο φόβος της απόρριψης.



πηγη
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!