Navigation

Delta V: Το απίστευτο υβριδικό κινητό που δε χρειάζεται φορτιστή


Το «Delta V» είναι το πρώτο υβριδικό, ενεργειακά ανεξάρτητο κινητό τηλέφωνο.

Η συσκευή φορτίζει με 3 διαφορετικούς τρόπους φόρτισης προσαρμοσμένους στο περίβλημα του κινητού: ένα φωτοβολταϊκό thin film (λεπτό στρώμα), ένα πιεζοηλεκτρικό thin film και ένα thin film φόρτισης μέσω τριβής.

Η νανο-γεννήτρια που βρίσκεται κάτω από τα τρία στρώματα μετατρέπει ακόμα και τον πιο μικρό κραδασμό και κινήση σε ισχύ για τις λειτουργίες του τηλεφώνου, έτσι ώστε να μην χρειάζεται φορτιστή.


3-01small



Η συσκευασία μοιάζει με μικρό βιβλίο, διαθέτει εσωτερική θέση για την αποθήκευση της συσκευής ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση άλλων μικρών αντικειμένων σε μια βιβλιοθήκη. Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η απουσία του συνηθισμένου φορτιστή που συνοδεύει κάθε κινητό τηλέφωνο της αγοράς, αφού η συγκεκριμένη συσκευή δεν τον χρειάζεται ποτέ.



7-01small





Το έργο αναπτύχθηκε από την Νίκη Δ. Χάνια (Neda Design) μηχανολόγο μηχανικό και σχεδιάστρια βιομηχανικών προϊόντων, κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Σχολή ΑΚΤΟ Art & Design στην Αθήνα.





πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!