Navigation

Το Κορίτσι Από Τη Δανία - The Danish Girl



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ




2015



    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
     ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο 
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τομ Χούπερ 
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ντέιβιντ Έμπερσχοφ, Λουσίντα Κόξον 
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Έντι Ρέντμεϊν, Αλίσια Βικάντερ, Άμπερ Χέρντ, Μπεν Γουάισο, Έμεραλντ Φένελ, Σεμπάστιαν Κοχ 
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ντάνι Κοέν 
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Αλεξάντρ Ντεσπλά 
    ΜΟΝΤΑΖ: Μέλανι Όλιβερ 
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 119’ 
    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ: Ανω των 15 
    ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP
    <ARTICLE TITLE/> 6.8/10
Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ντέιβιντ Έμπερσχοφ που αφηγείται μια εκδοχή της ιστορίας του Άιναρ Βέγκενερ (γνωστού ως Λίλι Έλμπε) την περίοδο που αποφάσισε να κάνει εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, σοκάροντας τους ανθρώπους της εποχής. Ως Άιναρ ήταν παντρεμένος με τη ζωγράφο Γκέρντα Βέγκενερ (Αλίσια Βικάντερ) που στα έργα της τον συμπεριλάμβανε, αρχικά, ως μυστήρια, μελαχρινή κοπέλα με όμορφα πόδια. Έτσι ανακάλυψε τα θέματα σεξουαλικής ταυτότητας που είχε, αποφασίζοντας να προχωρήσει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και να αυτοπραγματωθεί.
Από την Αντα Δαλιάκα
Ελεύθερη απόδοση της ιστορίας του Δανού ζωγράφου Εϊνερ Βέγκενερ, γνωστού αργότερα ως Λίλι Εμπερ, ενός από τους πρώτους διεμφυλικούς που αποπειράθηκαν εγχείρηση αλλαγής φύλου στη δεκαετία του '30.
Είναι μέσα από τη σχέση του Βέγκενερ με τη σύζυγό του Γκέρντα στη βάση ενός βιβλίου του Ντέιβιντ Εμπερσοφ που προσεγγίζεται το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας, εδώ στο συντηρητικό περιβάλλον της Κοπεγχάγης του '20, όταν η Γκέρντα ανακάλυπτε την καλλιτεχνική της αναγέννηση ζωγραφίζοντας τα πορτρέτα της Λίλι, του ίδιου του Βέγκενερ ως γυναίκας, γεγονός που οδήγησε και στην ερωτική αφύπνιση εκείνου.
Εμφατικά δοσμένο στην ανάπτυξη της ιστορίας ως μελόδραμα ευρείας αποδοχής, με τη λουστραρισμένη καλλιτεχνική διεύθυνση και τα πανέμορφα κοστούμια να αποσπούν την προσοχή από την ουσία, το πέμπτο φιλμ του Τομ Χούπερ («Ο Λόγος του Βασιλιά») αποτυγχάνει να ερεθίσει τη σκέψη και να θέσει ερωτήματα είτε γύρω από την αποδοχή της διαφορετικότητας είτε πάνω στην πολυπλοκότητα της σεξουαλικότητας, επιμένοντας σε μια μονοδιάστατη, ναρκισσιστική προσέγγιση αυτής. Αυτό, ωστόσο, δεν μειώνει την ερμηνευτική επάρκεια του ανδρόγυνου Εντι Ρεντμέιν ή της Αλίσια Βικάντερ, αμφοτέρων υποψήφιων για Οσκαρ.




πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!