Navigation

το «τρελό» transformer car που παρουσίασε η Mercedes!



Το Concept Intelligent Aerodynamic Automobile της Mercedes έκανε το ντεμπούτο του στο σαλόνι αυτοκινήτου στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα και όπως ήταν αναμενόμενο εντυπωσίασε τους λάτρεις των αυτοκινήτων.

Τα «concept cars» είναι η ματιά των κατασκευαστών στα μοντέλα του μέλλοντος, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα νέες ιδέες και τεχνολογίες.



Το συγκεκριμένο concept car δεν είναι ένα sports car με την παραδοσιακή έννοια του όρου, καθώς ούτε θηριώδεις κινητήρες διαθέτει ούτε το άγγιγμα της AMG έχει δεχτεί. Είναι ακριβώς η ακραία αεροδυναμική καινοτομία που το κάνει σίφουνα, καθώς όταν το αμάξι πιάσει τα 80 χλμ/ώρα μετατρέπεται σε Transformers: οχτώ τμήματα του αυτοκινήτου εκτείνονται προς τα έξω στο πίσω μέρος του βελτιώνοντας την αεροδυναμική!



Τα κινούμενα αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με επίσης κινούμενα πτερύγια σε προφυλακτήρα και τροχούς, δίνουν μεγάλη ώθηση στο ηλεκτρικό μοτέρ καθώς μιλάμε για ολική μεταμόρφωση του σχήματός του.



Το Concept IAA δεν θα πατήσει φυσικά δρόμο, οι εξελίξεις που εγκαινίασε ωστόσο σε επίπεδο αεροδυναμικής είναι σίγουρο πως θα βρουν τον δρόμο τους στα μοντέλα παραγωγής της Mercedes-Benz στα επόμενα χρόνια.









πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!