Navigation

Tο (λευκό) Χόλιγουντ που αξίζει μέσα από το φακό του Peter Lindbergh

"Καθώς ο κόσμος το 2015 ζούσε τις χειρότερες μέρες εδώ και καιρό, καθώς η καθημερινότητα βούλιαζε περισσότερο μέσα στον τρόμο και την αβεβαιότητα, το Χόλιγουντ έψαχνε για ένα αίσιο τέλος." Με αυτό το εισαγωγικό σημείωμα το περιοδικό W Magazine μας συστήνει το ετήσιο εμβληματικό του πορτφόλιο που αφιερώνει στους μεγάλους ερμηνευτές της χρονιάς.

Υποδεχόμενο έτσι την επερχόμενη περίοδο των πολλών βραβείων (βλ. Χρυσές Σφαίρες, Όσκαρ) το περιοδικό διάλεξε 31 επαγγελματίες του θεάματος για να φωτογραφηθούν από τον πάντα εγκρατή και σεμνό φακό του Peter Linbergh.

Από τη τη σεξουαλική ταυτότητα (Rooney Mara και Cate Blanchett στο Κάρολ) στην μετα-Αποκαλυπτική αμαζόνα (Σαρλίζ Θερόν στο Mad Max: Fury Road) αρκετές από τις ταινίες που ξεχώρισαν είχαν αίσιο τέλος, σχολιάζει το περιοδικό. Ανερχόμενοι αλλά και καθιερωμένοι ηθοποιοί ποζάρουν από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες αλλά υπάρχει κάτι που ενοχλεί, κάτι που επιβεβαιώνει όσα υπερασπίστηκε τον περασμένο Αύγουστο έρευνα της σχολής Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας Annenberg του Πανεπιστημίου της νότιας Καλιφόρνια.

“Εξετάζοντας τις τάσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει ουσιαστική βελτίωση. Η έκθεσή αυτή αντικατοπτρίζει το θλιβερό ποσοστό των διακρίσεων όχι μόνο σε βάρος μιας ομάδας, αλλά σε βάρος των γυναικών, των μαύρων και της κοινότητας των LGTB” είχε επισημάνει η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Στέισι Σμιθ παραθέτοντας στοιχεία.

Βλέποντας το εξαιρετικό portfolio δεν μπορείς παρά να επισημάνεις ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι μια ωδή στο λευκό. Για πολλές ιστοσελίδες εκεί έξω το W Magazine επαναλαμβάνει το λάθος της περσινής σεζόν, όταν τα Oscars τίμησαν ηθοποιούς που ανήκουν μόνο σε μία φυλή υπενθυμίζοντας έτσι σε αρκετούς ότι για να αναγνωριστεί η καριέρα σου στη σελιλόιντ Χώρα του Ποτέ Ποτέ τα τελευταία χρόνια, μάλλον πρέπει να ανήκεις σε μια πολύ συγκεκριμένη, Καυκάσια, φυλή.

Oλόκληρο το portfolio εδώ






















πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!