Navigation

Το Μυστικό Στα Μάτια Τους - Secret in Their Eyes



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


2015
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ 
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπίλι Ρέι 
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Μπίλι Ρέι 
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τσιούετελ Έτζιοφορ, Νικόλ Κίντμαν, Τζούλια Ρόμπερτς, Ντιν Νόρις, Άλφρεντ Μολίνα, Τζο Κόουλ, Ζόι Γκρέιαμ 
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ντάνιελ Μόντερ 
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Εμίλιο Καουντερέρ 
    ΜΟΝΤΑΖ: Τζιμ Πέιτζ 
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 111' 
    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ: Ανω των 12 
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Seven, Spentzos
    <ARTICLE TITLE/> 6.3/10
Δύο ανερχόμενοι ντεντέκτιβ, ο Ρέι και η Τζες, υπό την επίβλεψη της αρχηγού τους, Κλαιρ, κάνουν μια ανατριχιαστική ανακάλυψη. Η έφηβη κόρη της Τζες έχει δολοφονηθεί βίαια κι ανεξήγητα. Έπειτα από δεκατρία χρόνια εμμονικής έρευνας, ο Ρέι βρίσκει ένα στοιχείο που πιστεύει ότι θα εξιχνιάσει την υπόθεση. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος όμως, για τα μυστικά που θα έρθουν στην επιφάνεια και για τις επιπτώσεις που έχει η ανάγκη για εκδίκηση στην ανθρώπινη ψυχή.
Από τον Ρόμπυ Εκσιέλ
Στο Λος Άντζελες, ένας πρώην πράκτορας του FBI επισκέπτεται μια εισαγγελέα και πρώην προϊσταμένη του ζητώντας της να ξανανοίξει την υπόθεση της αξεδιάλυτης δολοφονίας της κόρης μιας συνεργάτιδάς τους πριν 13 χρόνια, πεπεισμένος πως έχει βρει τον πραγματικό δράστη.
Οι έρευνες γύρω από το έγκλημα εικονογραφούνται σε ένα εκτεταμένο φλασμπάκ, όπως άλλωστε και στο ομώνυμο, βραβευμένο με Ξενόγλωσσο Όσκαρ (και υπερτιμημένο, κατά τη γνώμη μας) αργεντίνικο θρίλερ του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα, το οποίο αμερικανοποιείται εδώ κατά κύριο λόγο με τη μεταφορά της δράσης από το Μπουένος Άιρες του 1974 στο Λος Άντζελες του 2002.
Τούτη η «μετακόμιση», από τη χουντική Αργεντινή του Περόν στην Αμερική της ολόφρεσκης τότε αντιτρομοκρατικής εθνικιστικής υστερίας, μπορεί να έχει το πολιτικό ενδιαφέρον της σε ο, τι αφορά τη σύγκρουση της προσωπικής ηθικής με τη θεσμική, όμως δεν αφήνει χώρο για την αξιοποίηση του εντελώς κεντρικού θέματος της ιστορίας, που είναι η τυφλή ιδεοληψία του ήρωα.
Ούτε ο εμμονικός του έρωτας για την εισαγγελέα ούτε και η ψυχαναγκαστική του προσκόλληση στην υπόθεση φόνου πείθουν έστω στοιχειωδώς, στο έλεος μιας άοσμα παραθετικής αφήγησης που θυμίζει προκάτ αστυνομικά procedural της τηλεόρασης.




πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!