Navigation

Δεσμοί Αίματος - Rams



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2015
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ισλανδία 
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκρίμουρ Χακόναρσον 
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Γκρίμουρ Χακόναρσον 
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σίγκουρντουρ Σιγκουργιόνσον, Θεοντόρ Γιούλιουσον, Σαρλότ Μπέβινγκ, Γιον Μπενενύσον, Γκουντρούν Σιγκουρμπγιόρνσντοτιρ, Σβέιν Όλαφουρ Γκούναρσον 
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Στούρλα Μπραντ Γκρόβλεν 
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Ατλι Ορβαρσον 
    ΜΟΝΤΑΖ: Κρίστιαν Λοντεμφιορντ 
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93' 
    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ: Ανω των 16 
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Amafilms
    <ARTICLE TITLE/> 7.5/10
Σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Ισλανδία, δύο αδέλφια που έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια, θα πρέπει να συμφιλιωθούν ώστε να σώσουν τα πρόβατά τους, όλος ο κόσμος τους δηλαδή.
Από τον Ρόμπυ Εκσιέλ
Ο μοναχικός Γκούμι και ο εξωστρεφής Κίντι, εκτροφείς κριαριών σε μια απομακρυσμένη κοινότητα της ισλανδικής επαρχίας, παρότι αδέλφια και γείτονες, έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια. Η αδιαφορία θα δώσει τη θέση της στη ζήλια όταν ο Κίντι κερδίζει για μισό πόντο τον Γκούμι σε μια επίδειξη κριαριών, ενώ την αντιπαλότητα θα διαδεχθεί βαθμιαία μια διστακτική απόπειρα συμμαχίας μετά την εμφάνιση μιας εκφυλιστικής νόσου στα ζωντανά που επιβάλλει τη μαζική τους θανάτωση από τις τοπικές Αρχές.
Μια μοναδική θέρμη αναδύεται μέσα από τις παγωμένες πεδιάδες, τους ιδιότροπους χαρακτήρες και το ανέκφραστο χιούμορ της πολυβραβευμένης δραμεντί του Γκρίμουρ Χακόναρσον. Ο οποίος, την ίδια στιγμή που σκιτσάρει λιτά και χωρίς φολκλορισμούς το παραδομένο στους νόμους της φύσης τοπίο της αγροτικής Ισλανδίας (κατάδηλη η προϋπηρεσία του στον χώρο του ντοκιμαντέρ), παίζει σαν ζογκλέρ με τα αντιθετικά στοιχεία τόσο στη φόρμα (την εικόνα) όσο και το περιεχόμενο (τους χαρακτήρες, δηλαδή τα «κριάρια» όπως είναι ο ξένος τίτλος και αφορά μεταφορικά τους δύο γερο-τράγους με τα μονίμως εχθρικά διασταυρωμένα… κέρατα), πριν τα «συμφιλιώσει» σε ένα πικρά συγκινητικό φινάλε. Μια μικρή έκπληξη από μια εθνική κινηματογραφία που σπανιότατα μας στέλνει νέα της.




πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!