Navigation

Σούπερ νέα για... ρομαντικούς μοτοσικλετιστές: Το «Παπί» και ο «Μπόμπος» επιστρέφουν! Δείτε πως θα μοιάζουν (photos)


Το νέο παπί Super Cub 50 της Honda, έκλεψε την παράσταση στο 44ο Tokyo Motor Show. Το Σούπερ Παπί (Super Cub) είναι ένας υπερσύγχρονος «κλώνος» του θρυλικού «παπιού» C-50 Cub που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1958 και συνέβαλε στην ανάπτυξη της ιαπωνικής εταιρίας.

Το νέο παπί μιμείται ακόμη και το χρώμα που πρωτοβάφτηκε το μοντέλο του 1958 και είχε παρουσιάσει τότε ο ίδιος ο Soihiro Honda. Διατηρώντας τον «κλασσικό» χαρακτήρα, ο στρογγυλός προβολέας, το σχήμα του πλαστικού που καλύπτει το τιμόνι -σε σχήμα γλάρου που πετάει- αποτελούν «σήμα κατατεθέν» για το ιστoρικό μοντέλο της Honda.


papahonda4

Το ψηφιακό πολυόργανο στην καρδιά του αναλογικού ταχύμετρου, παντρεύει αρμονικά το παρελθόν με την σημερινή τεχνολογία. Ο οριζόντιος βενζινοκινητήρας μπορεί να διαθέτει ψεκασμό και ψυγείο λαδιού, όμως στη βασική δομή του και στην εμφάνιση παραμένει «δανεισμένος» από το ορίτζιναλ μοντέλο του ’58.

Στη θέση του απαρχαιωμένου μοχλικού της μπροστινής ανάρτησης η Honda τοποθέτησε ένα σύγχρονο ανεστραμμένο πιρούνι, κράτησε όμως τα ταμπούρα για να διατηρήσει τον «ρετρό» χαρακτήρα του παπιού. Οι τροχοί επίσης είναι χυτοί εγκαταλείποντας τις ακτίνες.


papahonda5
Παράλληλα, η Honda παρουσίασε και τις 2 παραλλαγές του νέου GROM 50 Scrambler, του γνωστού σε όλους «Μπόμπου».


ε

Ο νέος «μπόμπος» ή «Ζετάκι», όπως είναι καταγεγραμμένα στις αναμνήσεις μας, το GROM 50 Scrambler φοράει μπρός-πίσω δισκόφρενα και έχει συμπλέκτη.

Επίσης, μονόσελο, ανεστραμμένο πιρούνι, νέο ρεζερβουάρ και κοντή εξάτμιση είναι κοινά και στις δύο εκδόσεις του. Ο στρογγυλός προβολέας τους παραπέμπει σε Z50J και σε Monkey. Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους;

Το GROM 50 Scrambler Concept One ξεχωρίζει από τα number plates, τους καθρέφτες στα άκρα του τιμονιού και τα πιο χωμάτινα λάστιχα. Αντίθετα με το νέο Super Cub, στο GROM 1 το καλοσχεδιασμένο ψηφιακό πολυόργανο συνδυάζει αναλογικό στροφόμετρο και ψηφιακό ταχύμετρο.


papahonda11

Από το 1958 μέχρι το 2014 η Honda έχει πουλήσει περισσότερα από 84 εκατομμύρια «παπιά». Το «παπί» της Honda πρώτα επηρέασε την κουλτούρα των λαών της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου αντιγράφτηκε από όλες τις τοπικές βιομηχανίες μοτοσυκλετών, αργότερα έγινε μόδα σε όλο τον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο και πλέον θεωρείται το δημοφιλέστερο δίκυκλο στην ιστορία.






Πηγή: itimes.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!