Navigation

Ο εγκέφαλος μπορεί να συγκρατήσει 10πλάσια πληροφορία!


Το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να συγκρατήσει 10 φορές περισσότερο όγκο πληροφοριών από αυτό που πιστεύαμε. Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο βρετανικός Independent. Σύμφωνα με την έρευνα ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο του ανθρώπινου εγκεφάλου αφορά την αποτελεσματικότητά του. Χρησιμοποιεί πολύ μικρές ποσότητες ενέργειας για να λειτουργήσει, τουτέστιν μόλις 2 watt συνεχούς ενέργειας.


«Ανακαλύψαμε το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε την γενική αρχή του πως λειτουργούν οι νευρώνες με μικρή ενέργεια αλλά μεγάλη ισχύ» αναφέρει ο Terry Sejnowski, καθηγητής στο Salk και συγγραφέας της σχετικής έρευνας που δημοσιεύθηκε στο e-life. «Οι νέες μετρήσεις μας για την ικανότητα μνήμης του εγκεφάλου αυξάνουν τις συντηρητικές εκτιμήσεις δέκα φορές», συμπληρώνει.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!