Navigation

Πως να προστατέψω το wifi μου

Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον χρησιμοποιούν ασύρματα δίκτυα τύπου wi-fi για να συνδεθούν στο internet είτε από τον υπολογιστή είτε από φορητές συσκευές.

Φυσικά τα δίκτυα αυτά έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζονται καλώδια και πολύπλοκες ρυθμίσεις, ωστόσο κρύβουν και ορισμένους κινδύνους.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί εκτενώς σχετικά με την ασφάλεια του mobile internet.

Τι γίνεται όμως με το wi-fi του σπιτιού μας; Είναι πράγματι ασφαλές και αν όχι τι μπορούμε να κάνουμε για να το θωρακίσουμε; Ας δούμε!

Τι σημαίνει wifi
Στην ουσία ο όρος wi-fi δεν είναι τίποτε άλλο από το εμπορικό όνομα του πρωτοκόλλου IEEE 802.11 για τα ασύρματα δίκτυα.
 

τι είναι wifiΑρχικά η εταιρία που λάνσαρε τα ασύρματα δίκτυα τύπου wi-fi στην αγορά τα διαφήμισε με το σλόγκαν "Wireless Fidelity", δηλαδή "Ασύρματη Πιστότητα".

Το γεγονός αυτό οδήγησε πολλούς να σκεφτούν ότι το Wi-Fi ήταν το ακρωνύμιο των λέξεων αυτών.

Στην πραγματικότητα το "πιασάρικο" αυτό όνομα δεν σημαίνει απολύτως τίποτε.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, προέκυψε ως λογοπαίγνιο με το hi-fi που χρησιμοποιείται για τα ηχοσυστήματα.

Τι είναι το wifi

Τα ασύρματα δίκτυα είναι ευέλικτα συστήματα επικοινωνίας δεδομένων, τα οποία χρησιμοποιούν ασύρματα μέσα, όπως για παράδειγμα η τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων, για τη μετάδοση και λήψη δεδομένων μέσω του αέρα.

Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται η ανάγκη για ενσύρματες συνδέσεις και καλώδια.

Έτσι μπορεί κανείς με το laptop, το tablet, το κινητό ή ακόμη και με σταθερό υπολογιστή που διαθέτει ασύρματη κάρτα δικτύου να συνδεθεί στο internet όπου υπάρχουν ασύρματα δίκτυα.

στο wifi η σύνδεση γίνεται ασύρματα
 



Ωστόσο, καλό είναι να πάρει κανείς όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ακολουθώντας κάποια συμβουλές ασφαλείας, ώστε να διατηρήσει τα δεδομένα του ασφαλή.




πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!