Navigation

Οι μεγαλύτερες διαδρομές στον κόσμο με κάθε μέσο

4 ταξίδια για να ευχαριστηθείς ή για να κόψεις φλέβα.

Ευτυχώς ο «τόπος μας είναι μικρός», όπως σωστά περιέγραψε ο Γιώργος Σεφέρης, κι έτσι η μεγαλύτερη διαδρομή που μπορεί να κάνει κάποιος επί ελληνικής επικράτειας ίσως είναι το ταξίδι με πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Καστελόριζο (η οδική διαδρομή Ταίναρο – Ορμένιο, ίσως να είναι μεγαλύτερη, όμως δεν υπάρχει μέσο για να την πραγματοποιήσει). Έτσι δεν είμαστε συνηθισμένοι σε πολύωρα ταξίδια.

Τι να κάνεις όμως εάν είσαι Ινδός, διαμένεις στο Birmingham και θέλεις να επισκεφτείς τους συγγενείς σου στην Calcutta, κομίζοντάς τους παράλληλα και τέσσερις βαλίτσες με πεσκέσια; Σίγουρα έχεις επίγνωση με πόση χαρά θα τρίβουν τα χέρια τους οι υπάλληλοι στο check in της Ryanair -λέμε τώρα, μια και δύσκολα να διαθέτει τέτοια πτήση-, ενεργοποιώντας το calculator στον υπολογιστή τους ώστε να υπολογίσουν την επιπλέον χρέωση. Παίρνεις λοιπόν το πούλμαν ή όχι;
 
Μέχρι λοιπόν το πρώτο ταξίδι για τον Άρη που θα συντρίψει όλα τα προηγούνεα ρεκόρ (και που ίσως να απαιτηθούν αιώνες για να συντριβεί κι αυτό), αυτές λοιπόν είναι οι μεγαλύτερες διαδρομές που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας άνθρωπος χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει μέσο.

Αεροπλάνο

Πτήση: Atlanta – Johannesburg
Απόσταση: 13.581 χλμ. Διάρκεια: 16:55 ώρες



Μέσω της πτήσης αυτής, μπορείς να αισθανθείς ολίγον Lindberg, που χρειάστηκε ακριβώς το διπλάσιο χρόνο για να κάνει το Νέα Υόρκη - Παρίσι.

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο γίνεται με δικινητήριο αεροσκάφος Boeing 777 της Delta Airlines. Κατά τη διάρκεια της πτήσης σερβίρονται 3 πλήρη γεύματα, υπάρχει χρόνος για ένα πλήρη ύπνο (εάν κάποιος τα καταφέρει), ενώ την υπόλοιπη ώρα μπορεί ο ίδιος επιβάτης να παρακολουθήσει 5 πλήρεις ταινίες. Εννοείται πως οι αεροσυνοδοί προσφέρουν αναρίθμητες φορές νερό και σνακ (αμερικανικά ή νοτιοαφρικάνικα).

Τρένο

Διαδρομή: Trans Siberian, Moscow – Vladivostok
Απόσταση: 9.259 χλμ. Διάρκεια: 143:50 ώρες



Η διαδρομή αυτή γίνεται αλλόκοτη τον χειμώνα: αισθάνεσαι σαν να περνάς μια εβδομάδα στα «λευκά κελιά» της γερμανικής αστυνομίας.

Αν αποφασίσει κάποιος να διασχίσει τη Σιβηρία με τρένο, εννοείται πως θα το κάνει είτε γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος είτε γιατί όλοι οι άλλοι είναι ακριβότεροι. Το κάνει όμως και γιατί είναι ταξιδευτής, θέλει να γνωρίσει την απεραντοσύνη της ρωσικής επικράτειας, τρελαίνεται με τη θέα της σιβηριανής στέπας και ενθουσιάζεται με την ιδέα να γυρίσει το ρολόι του 9 φορές, προσθέτοντας κάθε φορά 1 ώρα! Το σίγουρο είναι πως, εκτός από το εστιατόριο του συρμού, μπορεί να δοκιμάσει τοπικές σπεσιαλιτέ σε 50 σταθμούς, όπου κάνει στάση, να φλερτάρει επιτυχώς με μια όμορφη Ρωσίδα, η οποία όμως δυστυχώς κατεβαίνει στο Krasnoyarsk, στα μέσα της διαδρομής. Δεν απογοητεύεται όμως, έχει άλλες 6+ μέρες ταξιδιού στην επιστροφή για να καταφέρει κάποια άλλη, η οποία (ευτυχώς) κατευθύνεται στη Μόσχα με διάθεση να περάσει καλά κάποιες μέρες.

Πούλμαν

Διαδρομή: Birmingham – Calcutta
Απόσταση: ποικίλει, Διάρκεια: 12-13 μέρες



Η διακόσμηση στο πούλμαν είναι ένα κίνητρο για να ζήσεις αυτήν την περιπέτεια...

Αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε τη ζήτηση που υπάρχει, όμως η γραμμή είναι υπαρκτή. Ο γράφων για κάποια χρόνια έκανε τη διαδρομή 55 περίπου ωρών Αθήνα– Παρίσι και τούμπαλιν με πούλμαν του ΟΣΕ (δεν υπήρχαν τότε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους), αλλά και με το Magic Bus – το μυθικό λεωφορείο που συνέδεε το Λονδίνο με το Κατμαντού. Πιστεύει πως τα έχει δει όλα, όμως αδυνατεί να συλλάβειπως είναι να διασχίζεις 2 ηπείρους και μια υποήπειρο (την Ινδία)τρώγοντας ξηρά τροφή (ώστε να μην κινδυνεύσεις να βρεθείς παρατημένος με τις αποσκευές σου κάπου στην Τουρκία, λόγω μιας διάρροιας από ένα ντόπιο «βρόμικο»). Πάνω από 12 μέρες καθισμένος σε θέση πούλμαν –που διαθέτει αντίστοιχο χώρο με αυτόν σε μια θέση φτηνιάρικης αεροπορικής εταιρείας-, με έναν Ινδό στο πλευρό σου, πρώτον θα ενδυναμώσει τις σχέσεις σου με τη φίλη χώρα και δεύτερον θα αποδείξει πως η θρόμβωση δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε απασχολεί στο μέλλον.

Πλοίο

Διαδρομή: SingaporeSingapore
Απόσταση: ακαθόριστη, Διάρκεια: 335 μέρες



Το Spirit of Oceanus πιάνει το λιμάνι του Trondheim sth Norbhg;ia.

Ξεκινάς από τη Σιγκαπούρη με το κρουαζιερόπλοιο Spirit of Oceanus,κάνεις όλες μαζί τις διαδρομές που ακολούθησαν ο Μάρκο Πόλο, ο Οδυσσέας και οι Φοίνικες, οι Βίκινγκς, ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Τζέιμς Κουκ κι ο Μαγγελάνος και ξαναεπιστρέφεις στη Σιγκαπούρη (το αεροπορικό ταξίδι από και προς τη Σιγκαπούρη συμπεριλαμβάνεται στην τιμή). Γυρνάς τον πλανήτη, τα φτιάχνεις με μία γοητευτική ύπαρχο για 6 μήνες, τα χαλάς και αποφεύγεις να τη συναντήσεις αλλάζοντας συνεχώς καταστρώματα για τους υπόλοιπους 5 μήνες. Στο μεταξύ στον 4ο μήνα έχεις πλακωθεί με τον καπετάνιο στα χαρτιά, έχεις τακιμιάσει με το β΄ μηχανικό, έχεις ακούσει την ίδια τραγουδίστρια να τραγουδάει στο δείπνο 335 φορές κι έχεις αντικρίσει από ύψος 40 μέτρων τη θάλασσα, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσεις εάν είναι προτιμότερο να αυτοκτονήσεις βουτώντας ανοιχτά της Κούβας ή στα πιο ζεστά νερά του Ινδικού. Εάν τα καταφέρεις και επιστρέψεις ζωντανός στη Σιγκαπούρη, σώος, αβλαβής κι ανύπαντρος, τότε μπορείς να αναφωνήσεις «χαλάλι τα 210.000 ευρώ που ξόδεψα», μια και οι αποσκευές σου έχουν καταγράψει σε αυτοκόλλητα 242 λιμάνια σε 59 διαφορετικές χώρες...Επιπλέον έχεις περάσει απ’ όλες τις ηπείρους του πλανήτη, πλην της Ανταρκτικής.


Υ.Γ. Η κρουαζιέρα αυτή έγινε το 2010. Συμμετείχαν 120 επιβάτες που έμεναν όλοι σε σουίτες. Το κρουαζιερόπλοιο ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από τη ναυαρχίδα των θαλαμηγών του Roman Abramovich. Σήμερα πολλές εταιρείες προτείνουν το γύρο του πλανήτη σε 180 μέρες και σημαντικά χαμηλότερο εισιτήριο. Εννοείται με κρουαζιερόπλοια τουλάχιστον διπλάσιου μεγέθους.
askmen.gr



πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share
Banner

Post A Comment:

0 comments:

Ο Free Teddy Boy ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!